Final-logo-sindorf-rood-wit

Keuring & inspectie

Keuring & inspectie

Als je bij ons materieel aanschaft, dan garanderen wij dat het een goed werkend materieel gaat. Het kan voorkomen dat de machine nog niet gekeurd is. U kunt ervoor kiezen de keuring via Sindorf te laten doen. Wij werken met verschillende partners en doen ook zelf keuringen. Hieronder de partners waar wij mee samenwerken.

Wil je alles onder 1 dak houden, dan kunnen wij de keuring zelf voor u oppakken. Hieronder kun je aangeven of u wilt dat wij de keuring oppakken of een van onze partners.

Onze inspectie & keuringspartners

logo-partners-keuring
keuring-inspectie-pagina-content-foto-1

U kunt ook bij ons terecht voor de jaarlijkse hoogwerker keuring. Dit is een periodieke keuring wat tegenwoordig  verplicht is wanneer er personeel op de machine werkt.

Werken op hoogte brengt namelijk gevaren met zich mee en vraagt daarom om een veilige machine. Glazenwassers, schoonmakers, elektriciens, monteurs, bouwvakkers en schilders maken dan ook veel gebruik van een hoogwerker. Hierbij moeten we op de machine kunnen vertrouwen in de wetenschap dat ze een veilige machine tot hun beschikking hebben. Steeds meer eigenaren en verhuurders van hoogwerkers nemen verantwoordelijkheid voor de veiligheid en laten de machines jaarlijks keuren.

Ter voorkoming van ongelukken en onveilige situaties eist de overheid dat arbeidsmiddelen periodiek gekeurd dienen te worden. Volgens de Nederlandse wetgeving is één keer per jaar de minimum eis waaraan voldaan moet worden.

De voordelen die u heeft als u uw machine laat keuren door B.Sindorf is dat u de keuze heeft om de machine een Periodieke keuring door ons zelf uit te laten voeren of door een onafhankelijk keuringsinstantie die wij voor u kunnen inschakelen. Let wel op dat wanneer er een externe onafhankelijke keuringsinstantie word ingeschakeld dat er minder snel geschakeld kan worden.
De keuring word verricht door een ervaren inspecteur wat getoetst is op zijn kennis op het gebied van werkmateriaal, dit is voldoende voor de eis die gesteld is vanuit de wetgeving. 

keuring-inspectie-foto-2
keuring-inspectie-pagina-content-foto-3

Bij een keuring word onder andere gekeken naar:

  • Veiligheidsmarkeringen
  • Aanwezige beveiligingen
  • Banden
  • Constructie
  • Hydrauliek
  • Type plaat en of aanwezige CE markering
  • etc

Wanneer de machine goed gekeurd wordt, wordt hierbij een keuringsrapport uitgegeven en een keuringssticker.